onsdag 29. september 2010

Sperrelagsteppe, del 1

Storebror ble så klam av å ha tisselaken i senga. I løpet av de siste månedene har jeg virkelig fått øynene opp for de fantastiske egenskapene til ull og lanolin. Det må da være en mye bedre løsning med et lanolisert ullteppe under lakenet enn et ekkelt, klamt tisselaken i plastfrotté?

I sommer strikket jeg et lappeteppe i ren ull som jeg lanoliserte. Dette har storebror siden hatt i senga. Vi har sålangt bare testet egenskapene én gang - og da fungerte teorien utmerket! Det var bare å ta av det våte lakenet og lufte teppet litt. Madrassen var knusktørr. O lykke! (Det er nemlig ganske så kjedelig å vaske en madrass...)

Så nå er det klart for at også mageboeren kan tisse seg ut i senga uten altfor stor jobb for meg. Annet babysøl burde vel også gå greit - lettere å vaske teppe enn madrassen.

Hvorfor del 1? Jo, jeg er i gang med et teppe til. Dette her måler 60x60 - sprinkelsenga måler jo 120x60. Er vel en stund til babyen (som fortsatt er inne i magen) trenger mer enn 60x60cm - men sikkert kjekt å kunne bytte på.

Og ja, det ene hjørnet er ikke helt som det skal. Pytt sann, teppet skal ligge under et laken. Fargene passer heller ikke helt sammen, men jeg kom til at det ville være mer inspirerende å strikke det i slike knæsje farger.

Mønster: la opp 2 masker, økt én maske annenhver omgang til ønsket størrelse.
Garn: Sandnes Fritidsgarn
Garnmengde: 6 nøster
Pinne: nr 6

3 kommentarer:

  1. Så smart og utrolig praktisk! Jeg synes det var kult med de knæsje fargene, jeg.

    SvarSlett
  2. Tover du teppet da? Jeg holder på med samme prosjekt, men har ikke kommet lengre enn et nøste. Jeg tenker å tove det, så da går det jo en del ekstra garn.

    SvarSlett
  3. Nei, det er ikke tovet. Men vil tro det fungerer enda bedre da? Nå har ikke jeg opplevd lekkasje enda, men Fritidsgarn er jo veldig tykt. Det blir spennende å se hvordan ditt blir!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!