torsdag 3. november 2011

Ullbukse og oppgaveskriving

Jeg er i innspurten som student. Om 15 hverdager skal masteroppgaven innleveres. Fryktelig skumle saker! Tror det skal bli bra å begynne å jobbe etterhvert, men må si jeg gruer meg litt til at det gode liv som studen tar slutt. Vel, akkurat nå er det ikke spesielt godt - gjør fint lite annet enn å skrive, spise, stelle barna og sove bitte litt for tiden. Det positive er at jeg jo må lese litt  - og da kan jeg jo strikke samtidig! 


Denne ble ferdig for et par uker siden, men etterslepet på bloggen har blitt litt større nå som jeg strengt tatt burde holde meg unna blogger og annet ikke-skole relatert. Genseren har hun arvet etter storebror. 


Ullbukser kommer godt med nå som det er ganske kjølig ute. Denne er strikket i ubehandlet ull, slik at den kan brukes både som sperrelag over formsydde tøybleier hjemme, og som vanlig ullbukse i barnehagen.


Jeg har satt meg som mål at ikke alt jeg strikker skal ha striper, hauger av farger og slikt. Etter fjorårets kreative stripefase kom jeg frem til at det ikke nødvendigvis var spesielt lekkert sammen... Derfor - nå så strikkes bukser utelukkende ensfarget. Det er nå tanken, så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde meg til det. Men at bukser skal være ensfarget, trenger da ikke bety at de skal være kjedelig? Nei, tvert om! Det er jo så mye fint man kan gjøre med strukturstrikk og flettemønster.
Frøkna i huset har blitt en skikkelig klatremus. Her er hun på vei ned i bagdelen til vogna med hodet først. Hun klatret inn og ut. Inn og ut. Inn og ut... 

Under er det bildet av kilen. Jeg har kommet frem til at bred kile som felles gir best passform. Mulig det er pga tøybleiene, men jeg mener nå å huske at storebror også hadde buksekiler som ikke satt spesielt godt da han brukte papirbleier frem til han var 14mnd. Når buksa ligger flatt ser kilen rett og slett stygg ut, men på barnet sitter den som et skudd!Mønster: litt herfra og litt derfra - mest inspirert av li'l aries longies
Garn: Drops Alaska
Garnmengde: 200g
Pinne nr: 4
Str: 1-2 


6 kommentarer:

 1. Flott bukse.

  Jeg syntes også at bred kile satt best da sønnen min brukte bleier, men nå lager jeg alltid kilen spiss.

  SvarSlett
 2. Ullbukse er tingen for små klatredamer:) Heldig lita ei som har en mamma som strikker slike til henne:)

  SvarSlett
 3. Lese og strikke samtidig? Kan du lære meg det?:)

  Kjempefin ullbukse:) Kile må prøves.

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. Ååååh, så flott bukse! Liker så godt sånne enkle plagg med en delikat flette som gjør hele buksa!

  Lykke til med studieinnspurt! Forbered deg på at du kommer til å sveve littegrann av lettelse etter å ha levert oppgava! Nyt det!

  SvarSlett
 5. Veldig fine saker, både bukse og genser =))
  Mvh Siv

  SvarSlett
 6. Så stilig med flette-mønster på ei bukse! Den ideen hadde ikkje eg kome på, trur eg. Vil gjerne herme (når eg får tid...) Tøybleie-stumpar er fine, og så er det så mjukt å lande! Lukke til med masteroppgåve-innspurten!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!