mandag 10. oktober 2011

Oppstykket ribbestrikk

Ribbegenseren fra Nøstebarnboken må være det kjedeligste jeg har strikket. Allikevel er det en av de oppskriftene jeg har fulgt flest ganger. Den første jeg strikket til eldstemann da han var et år er det plagget som desidert har blitt brukt flest ganger. Genseren er nå litt kort og det var på tide å bytte den inn i en større. Denne gangen fant jeg ut at jeg skulle fjøre et forsøk på "broken rib". (Jeg tror det er det fenomenet kalles, eller hva?)
Inspirasjonen kom først fra Monstermønsters Alfred. Tror jeg. (Hvor har jeg egentlig uttrykket broken rib fra?)


Etterhvert som genseren skred frem ble jeg usikker på hvilken side som var finest. Rettsiden eller vrangsiden.  Hva synes du? Her har jeg fotografert genseren på vranga. Da jeg tok bildene synes jeg det var finest, men nå har jeg ombestemt meg. vi får se hvor lenge det varer. Kjekt med en genser som kan brukes begge veier, men så er det dette med merking av tøy i barnehagen. ikke like kjekt å ha navnelappen synlig.


Her er genseren i aksjon sammen med en bukse strikket i vinter. Hverken hunden eller hagen er vår. Dessverre.

Mønster: Ribbestrikket genser i to-tråds fra Nøstebarn med visse modifikasjoner

Garn: Gjestal babyull

Garnmengde: 192g
Pinne nr: 3
Str: 4 år5 kommentarer:

 1. Så fin genser! Flott blåfarge, også! Jeg har også sett denne hos Monstermønster, og tenkt at en dag... Det er bra med påminnelser ;) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Utrolig flott effekt det ga! Kjempefin genser, og herlig farge! :)

  SvarSlett
 3. Er det ikke rart at de mest praktiske tingene også er de kjedeligste å strikke? Jeg har det sånn med ribbestrikkede ullbukser, jeg... Denne var stillg, og veldig kult at den kan brukes på begge sider!

  SvarSlett
 4. Kjekt å kunne inspirere videre!

  og kjekt med ting som kan brukes på begge sider, vi er inne i en sånn klare-seg-selv-fase hos toåringen, og klærne henger nå på, om ikke akkurat med rettsiden ut. Heldigvis er en ullgenser varm uansett vei.

  SvarSlett
 5. Oi den var fin:) nydelig blåfarge!
  Syns den var like fin begge veier jeg:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!