lørdag 11. februar 2012

Små pøbler (ø, kremt, barn) og saks..

Treåringen her har i ca ett år synes det er gøy å få klippe papir med saks. Så mor ante fred og ingen fare da han satt der med saksa i dag. Under middag oppdaget jeg et litt mistenkelig L-formet hull midt på magen. Begynte straks å ta av ham genseren, for at det ikke skulle rakne. I prosessen kunne jeg lykkelig konstantere at det var et til på det ene ermet. Og enda et nederst på bolen. Da var det takk og farvel til beherskelse og pedagogikk. Strikkemora ble -litt- sint. Jeg fikk nå roet meg ned (dog etter at gutten klaget over vondt i ørene...), og vi spiste videre. Så kommer det ganske så nonchalant fra gutten "jeg kipte ett i *lillesøster* sin kjole". Jeg takket pent for at han sa i fra, tok av snuppa kjolen og rømte kjøkkenet.

Så, her sitter jeg og synes synd på meg selv og har dårlig samvittighet for at jeg ble så sint. Ok å bli sint, men ikke sååå sint.

En ting er sikkert - i kveld blir det EGOkveld. Kun strikkes til MEG.

Poenget med innlegget er egentlig at jeg ikke aner hvordan disse hullene best kan forsøkes reparert. Noen tips?
Symaskin? Stopping?

4 kommentarer:

 1. Har desverre ingen tips, er derimot FULL av sympati:) Dette hadde jommen jeg og blitt sint for! Du fortjener egostrikk i kveld:)

  SvarSlett
 2. Å så kjedelig... Du kan forsøke å sy igjen med maskesting, men det kommer jo litt an på hullene. Eller du kan strikke en lapp og sy over. Det var mange gode lappetips i Nøstebloggen på denne tida i fjor, kanskje du kan finne noen ideer der.

  SvarSlett
 3. Å nei! Masse sympati sendes!

  Det på ermet kan du enten prøve å stoppe ved å sy kantene sammen, eller klippe av og strikke ny kant nede... hullet midt på magen kan enten stoppes, eller sy et kult strykemerke oppå, eller sy en blomst/monster/smilefjes oppå?

  SvarSlett
 4. Nederst/i kanter, kan du fikse ved å rekke opp så langt som det er klippet, og strikke ny kant.

  Midt på er verre. Men det kan fikses ved å ta opp masker over og under hullet (like mange over som under), og så strikke en "lapp" som matcher plagget (på f,eks de øverste maskene) som du deretter fester til de underste med maskesting. Du må sy det sammen i kantene. (Var den beskrivelsen forståelig?)

  Det er lov å bli sint når slit skjer. Sønnen min har klokelig lært seg at strikketøy holder man seg langt unna...

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!