onsdag 17. oktober 2012

Viktigheten av å følge bloggtrenden

Sommeren er over, høsten er over halvveis og gradestokken ganske så nære null skjer det samme hvert år. Vottene dukker opp rundt omkring på diverse strikkeblogger. Betyr så det, at jeg må fremvise et par votter for å kalle dette en tidsriktig strikkeblogg? Er fargene tidsriktige? Er mønsteret årets? Ikke vet jeg! Husets fireåring valgte bestemt dette mønsteret fra boka "norske vottar og vantar" av Annemor Sundbø. Jeg valgte fargene. Blå fra fjorårets blåfjellue, grå fra Husfliden på Tynset. Jeg har bestemt meg for at grå er noe mer hensiktsmessig enn hvit når vottene gjentatte ganger vil bli brukt steder hvor det er stor mulighet for at de blir skitne sett.


Jeg har den siste tiden blitt mer bevisst på å bruke garn produsert i Norge. Jeg synes på ingen måte det er galt å kjøpe garn produsert i utlandet. Dumt å dra garnet fra land-lang-unna, men velger å tro at et kjøp bidrar positivt til det valgte garn-lands utvikling. Så hvorfor norsk? Nei, jeg er foreløpig litt svar skyldig der. Noen som helst strikker norsk og har en god begrunnelse?


Mønster: Sjøstjerna fra "Norske vottar og vanter"
Garn: Rauma finull (pt2)
Garnmengde: 39 g
Pinne nr: 2,75 og 3
Str: 5-?

3 kommentarer:

 1. Hehe, du sier noe der. Jeg har akkurat postet et votteinnlegg. Uansett, fine votter!

  SvarSlett
 2. Helt i tiden disse. Kjempefine, og grått var fint og lurt :)

  SvarSlett
 3. tviler vel på at det er trend som lokker frem vottene, det er vel mer frosten som kommer, og da er votter det første som man oppdager mangler i skuffen. Jeg trodde vi hadde nok, men de er jo borte hele tiden.

  Og bevisst kjøper? Tja, jeg kjøper så mye jeg kan på garnbutikker. Skal man beholde faghandlere, så er det viktig at pengene blir brukt der og, og at man ikke bare kjøper alt garnet på Europris, uten å bli beskyldt for garnsnobbing.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!