fredag 23. mars 2012

Romslig rød ribbegenser

Minste jenta mi er slettes ingen baby lenger. Åpenbart, siden hun er født i september 2010. Den mest relevante konsekvens av dette er at den stripete ribbegenseren jeg strikket i fjor er blitt for liten. Ribbegensere må være det mest praktiske strikkeplagget jeg har laget til mine barn. Jeg skal innrømme at det også er det kjedeligste plagget jeg kan strikke (ikke svelg ordene mine ukritisk her, hvorvidt man trives med å strikke ribb er smak og behag). Uansett har jeg vært flink pike og målt riktig her. Denne genseren vil passe en god stund. Nok et aspekt ved ribbegenserens genialitet - de blir ikke posete om de er to str. for store!

Jeg har tidligere strikket ribbeplagg fra Nøstebarnboken i pinne 3 til tynn babyull. Denne gangen har jeg strikket på pinne 2,5. Jeg synes det gav et finere resultat da ribben ble litt tettere og dermed mer elastisk. Må slenge inn at det er helt greit for meg at våren titter frem! Jeg er av sorten som synes alle årstidene våre har noe fint ved seg, men overgangen til vår er magisk. God vår!


Jeg synes det er ålreit å bruke for eksempel fletter for å gjøre ribbestrikkede plagg mer spennende for øye.  I et utslag av latskap regnet jeg feil - denne genseren har syv fletter på bolen. Syv er ikke delelig på to. Ergo slet jeg litt da jeg skulle plassere ermene. Pytt sann! Tre fletter foran, to litt skjeve under ermene og to bak er da vel helt ok?

Mønster: Ribbegenser i to-tråds fra Nøstebarn
Garn: Gjestals babyull
Garnmengde:
Pinne nr: 2,5

Tusen takk for alle de fine kommentarene til bilgenseren! 

9 kommentarer:

 1. Så lurt med fletter innimellom, stilig

  SvarSlett
 2. Så fin genseren vart! Toppers ide med fletter! Og så søt med den mjuke runde småbarnsmagen inni!

  SvarSlett
 3. Det var smart! Lurer på å "stjele" den ideen nesten gang jeg strikker ribbegenser! Kjempefint!

  SvarSlett
 4. Så fint det var med de flettene innimellom!
  Det hadde aldri jeg kommet på :)
  Kjempefin!!

  SvarSlett
 5. kjempeide med flettevariasjon! Og oddetall er bare kult.

  SvarSlett
 6. Så fint det var å kombinere ribb og fletter! Og jeg syns ikke det gjør noensinne at ikke flettene er symetriske. Flott genser!

  SvarSlett
 7. Så flott genser du har strikket igjen! Ha en kreativ førpåske uke hos deg!

  SvarSlett
 8. Denne likte jeg godt!
  jeg har strikket en del ribbegensere selv og liker dem kjempegodt, men din variasjon med fletter tror jeg jammen jeg må kopiere en gang.

  SvarSlett
 9. Kjempe søt med fletter i! Det gjorde ribbegenseren mer feminin:)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!