fredag 19. mars 2010

Birkebeinerstrømper!


Da er det dagen før dagen. Her er beviset på at mannen i huset har utstyret i orden. Riktignok så stod i det i "Birkenbladet" han mottok i posten, at normal påkledning var kondomdress. Synd det, for denne debutanten skal gå i anorakk, knickers og hjemmestrikkede leggvarmere!
Jeg har strikket som en gal på disse de siste to ukene for å få dem ferdige. Jeg fant ingen oppskrift på "elg-knestrømper egnet til Birken", så for meg har dette prosjektet betydd både matematikk og mønstertegning. Artig! (hvertfall når de viste seg å passe de tiltenkte legger. )

Under knickersen skjuler det seg 16 cm med vrangbord som går godt over kneet. Dette i et håp om at leggvarmerne skal holde seg på plass alle de 54 kilometerne.

Det var egentlig meningen at dette skulle være knestrømper. Altså med fot. Imidlertid innså jeg tidlig at det var det ikke tid til. Jeg snakket det bort ved å komme frem til at det uansett var upraktisk når man skulle gå langt på ski. Hva hvis føttene ble våte underveis?

Jeg innrømmer at jeg begynte å bli ganske så lei disse etterhvert som tiden ble knappere og prosjektet ikke ble ferdig. Jeg sa til meg selv at det skulle bli noen strikkefrie dager i etterkant. Det skjedde ikke. Jeg har tatt fatt på et babyteppe. Blir nok noen måneder til det dukker opp her, siden et teppe på p3 er et langtekkelig sideprosjekt.

Sist men ikke minst ønsker jeg alle Birkenfolk lykke til! (Eller, god tur som vi sier her i huset.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en liten kommentar!