fredag 30. mars 2012

Påske!

Med disse heklede gryteklutene og den barnelagde påskepynten ønsker jeg dere alle en riktig god påske!

Jeg klarer ikke helt å holde meg til det, så slenger inn at noe av påsken skal brukes til å male en gammel Stompaseng. Andre påskekvelder skal selvsagt tilbringes strikkende! Strikking på dagtid i solveggen frister det og. Satser på at det blir mange muligheter!
Ellers har jeg fått meg jobb, så nå er det om en måneds tid slutt på livet som nyutdannet og arbeidsledig. Jeg gleder meg! Noe mindre tid til håndarbeid vil det bli, men ikke så mye at det er grunn til bekymring- jeg har ikke strikker så mye på dagtid. Følte at jeg måtte tilbringe mest mulig tid foran PC'en på jobbjakt og i et slags forsøk på å få "følelsen av å jobbe"

fredag 23. mars 2012

Romslig rød ribbegenser

Minste jenta mi er slettes ingen baby lenger. Åpenbart, siden hun er født i september 2010. Den mest relevante konsekvens av dette er at den stripete ribbegenseren jeg strikket i fjor er blitt for liten. Ribbegensere må være det mest praktiske strikkeplagget jeg har laget til mine barn. Jeg skal innrømme at det også er det kjedeligste plagget jeg kan strikke (ikke svelg ordene mine ukritisk her, hvorvidt man trives med å strikke ribb er smak og behag). Uansett har jeg vært flink pike og målt riktig her. Denne genseren vil passe en god stund. Nok et aspekt ved ribbegenserens genialitet - de blir ikke posete om de er to str. for store!

Jeg har tidligere strikket ribbeplagg fra Nøstebarnboken i pinne 3 til tynn babyull. Denne gangen har jeg strikket på pinne 2,5. Jeg synes det gav et finere resultat da ribben ble litt tettere og dermed mer elastisk. 



Må slenge inn at det er helt greit for meg at våren titter frem! Jeg er av sorten som synes alle årstidene våre har noe fint ved seg, men overgangen til vår er magisk. God vår!


Jeg synes det er ålreit å bruke for eksempel fletter for å gjøre ribbestrikkede plagg mer spennende for øye.  I et utslag av latskap regnet jeg feil - denne genseren har syv fletter på bolen. Syv er ikke delelig på to. Ergo slet jeg litt da jeg skulle plassere ermene. Pytt sann! Tre fletter foran, to litt skjeve under ermene og to bak er da vel helt ok?





Mønster: Ribbegenser i to-tråds fra Nøstebarn
Garn: Gjestals babyull
Garnmengde:
Pinne nr: 2,5

Tusen takk for alle de fine kommentarene til bilgenseren! 

søndag 11. mars 2012

Brrrm, brm, bilgenser!

Denne innrømmer jeg å være stolt av. Jeg synes denne er så kul!




Bilene er basert på Hanne Thorsens genser biler. Se her om du er på Ravelry. I og med at den oppskriften ikke er spesielt lett tilgjengelig, så ble det til at jeg måtte trikse til litt. Bilmønsteret har en Ravelry'er ved navn Arbalar tegnet av. Takk for det, da slapp jeg!

I utgangspunktet var planen å basere denne på Nøstebarns bestefarstrøye. Jeg synes det er stilig med åpning foran i halsen, særlig på gutter. Da jeg var kommet omtrent halvveis på bolen slo det meg at det nok ville være ganske så dumt med en slik åpning. Ja, jeg synes fortsatt den er fin, men 3,5 åringen tar konsekvent på seg overdeler feil vei. Ikke bryr han seg heller. Dermed ble det ingen åpning, og vid hals. Jeg tror det er likegreit, da åpning foran gjør seg bedre med raglanfelling enn rund sal. Eller hva?
Det skal også sies at selv om jeg viser meg fra en praktisk side her nå, så er jeg ikke tro mot denne siden av meg selv. For øyeblikket planlegger jeg guttens sommergenser som bare det. En ting er sikkert - den skal ha åpning foran. I riller. Som overlapper nederst. Jaja - en gang lærer han vel hva som er bak og fram?




Bilde av genseren i bruk tror jeg at jeg utsetter til neste år. Heldigvis (vinteren er jo over..) er dene litt for stor. Med andre ord vil den sitte bedre neste år.

Siden forrige rekk-opp-bilde, har jeg altså strikket hele skulderpartiet på nytt. Den sitter nå vesentlig bedre. Det bør sies at jeg gjorde en litt lat og flau tabbe gang to - rillekanten helt øverst skulle selvsagt vært strikket med en pinne størrelse mindre enn resten av genseren. Slik som jeg vet må gjøres, og som jeg gjorde nederst på bolen og ermene. Hvorfor jeg ikke gjorde det? Nei altså, den aktuelle pinne lå ikke i sofaen, den lå i naborommet. Farlig denne sofaen gitt! Når jeg får ånden over meg (forhåpentligvis snart) skal jeg strikke den kanten på nytt. Når jeg strikker en såpass kul genser jeg trolig kommer til å ville prate om til alle som gidder/tolererer å høre om, ja - da skal den være perfekt.

Av garn har jeg brukt Kauni effektgarn, farge EQ og Gjestals ullteppegarn. Ullteppegarnet virker helt greit, godt garn jeg gjerne anbefaler. Imidlertid har jeg et slags indre "problem". Jeg har kommet frem til at PT2 er et garn jeg skal ta i bruk litt oftere, rett og slett fordi det er et supert (og undervurdert?) garn av ubehandlet ull. Videre kommer det i usannsynlig mange fine farger. Allikevel fikk jeg ikke støttet Rauma her - det har seg nemlig slik at ullteppegarnet er nøyaktig like tykt som Kauni. Begge har en løpelengde på 200m/50g, mens PT2 har en løpelengde på 165m/50g. Forøvrig bør det nevnes at dette ullteppegarnet fortjener et vesentlig mer innbydende navn enn det har. Garnet kan brukes til veldig mye mer enn ulltepper.

Ha en flott uke alle sammen!

Mønster: Little of this, little of that. Se lenger opp
Garn: Kauni effektgarn EQ og Gjestals ullteppegarn
Garnmengde 235
Pinne nr: 2,5 og 3
Str: ca 5 år

søndag 4. mars 2012

Når modern fyller år..

Svinges pinnene. Hun har ytret ønske om votter som holder henne var når hun skal skrape is av bilen ol. Tovede votter i eskimo er vel bra til det?

Videre synes jeg hun trengte en ny lue. Satser på at stilen faller i smak. Når hun blir vant til den i det minste ;) Et sette er vel ikke komplett uten en hals?


Beklager, jeg må nok øve litt på poseringen min. 


'

Over: en av vottene før de ble tovet. Strikket spiralribb på votten, slik at de skulle passe sammen med lua. Mønsteret synes ikke fullt så godt etter toving. Men mønster som kun dukker opp når man ser nøye etter er artig. En liten sukkerbit om man studerer plagget. 










Lue:
Mønster: Dronning Maud

Garn: Eskimo
Garnmengde: 97g

    Pinne nr: 7 og 9

Hals
Mønster: Vridd hals fra Pickles
Garn: Eskimo
Garnmengde: 105 g
Pinne nr: 9

Votter

Garn: Eskimo
Garnmengde: 95 g

Pinne nr: 9

torsdag 1. mars 2012

I anledning våren trenger minstemor en ny lue.

Bare synd hun ikke a) ville ha den på, b) ikke ville stå stille på angitt sted c) ikke ville stå stille i det hele tatt så jeg fikk tatt bilder uten blits. 

Jaja - dette første bildet ble vel litt kult allikevel? Jeg innser at det er vesentlig mer arm, hår og lilla body enn strikket lue. Pytt pytt!




Luen passer muligens bedre neste år. Jeg kan se minst to årsaker til det: a) det åpenbare faktum at den er litt romslig rundt det lille hodet og b) den fyker av omtrent i det den blir tatt på. For to-åringer beholder alltid luene på, ja? *Si det kun er ettåringer som kaster de av*



Jeg ble såpass gira på å få tatt disse bildene at jeg ikke tok meg tid til å feste tråden og sy igjen hullet øverst.

Mønsteret er da stilig?`Litt hulter til bulter, men allikevel følger det et fast og gjentagende mønster. Garnet er godt å strikke med, og ull/silkeblanding egner seg godt til en vårlue. Da får det bare være at det ikke er det perfekte garn til strukturstrikk.


Ikke lenge igjen til all snøen er borte nå!

Ellers kan jeg rapportere om at bilgenseren er ferdig. Vel. Tror jeg skal rekke opp rillekanten i halsen. Den bør nok strikkes med en mindre pinne enn resten av genseren. Selvsagt visste jeg det da jeg strikket den gang to, men de andre rundpinnene var så innmari langt unna sofaen... Slikt straffer seg ;)

Mønster: Ava Lynne
Garn: BC garn Silkbloom
Garnmengde: 35g
Pinne nr: 4
Str: 2-4?